Accidente Live

Vremea rea le-a dat de furcă pompierilor militari din 15 județe

În ultimele 24 ore, pompierii militari și autoritățile locale au acționat în 22 localități din 14 județe și municipiul București, pentru înlăturarea efectelor produse de ploile abundente și vântul puternic.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această perioadă, 80 de atenționări și avertizări meteorologice de vremea rea, care au vizat cea mai mare parte a țării, fiind înștiințate comitetele locale și județene pentru situații de urgență în vederea dispunerii măsurilor preventive și operative necesare.

Potrivit rapoartelor operative transmise inspectoratelor pentru situații de urgență, la nivel național au fost inundate 23 de locuințe, 33 anexe gospodărești, 135 curți, 77 beciuri și subsoluri. De asemenea, 9 copaci au fost doborâți din cauza vântului puternic.

Totodată, în urma manifestării fenomenelor, au fost avariate 16 autovehicule, 12 poduri și podețe, iar 3 drumuri județene au fost blocate temporar de aluviuni.

În comuna Vaideeni din județul Vâlcea, din cauza precipitațiilor abundente, râul Luncavăț a revărsat fiind inundate mai multe gospodării și autoturisme. Pompierii militari au acționat cu motopompe pentru evacuarea apei generată de producerea inundațiilor, dar și pentru salvarea animalelor aflate în pericol. Având în vedere că mai multe fântâni au fost afectate, în cursul serii trecute, autoritățile locale au distribuit apă potabilă populației din localitate.

Efecte ale vremii nefavorabile au fost înregistrate și în localitatea Novaci din județul Gorj, unde au fost inundate mai multe locuințe și beciuri din cauza revărsării pârâului Bălțata, fiind necesară intervenția cu motopompele pentru evacuarea apei.

Intervenții punctuale ale pompierilor au avut loc în Capitală și în județele Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Harghita, Ialomița, Mureș, Timiș și Suceava, pentru înlăturarea urmărilor ploilor cu aspect torențial căzute în ultima perioadă.

Salvatorii militari au acționat cu motopompe și autospeciale pentru evacuarea apei, accesorii de descarcerare pentru degajarea arborilor, dar și cu autospeciale de transport și camioane.

La momentul acesta, nu mai sunt situații de urgență cauzate de vremea rea care să impună intervenția operativă a echipajelor ISU.

Evoluţia efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional din cadrul IGSU, la nevoie, fiind posibilă suplimentarea forțelor și tehnicii de intervenție în zonele posibil a fi afectate.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Articole asemănătoare

Adaugă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.