Accidente Live
  • Acasă
  • Diverse
  • România, cea mai periculoasă țară din UE pentru pietoni și bicicliști

România, cea mai periculoasă țară din UE pentru pietoni și bicicliști

Conform unui raport publicat marți de Eurostat, dintre toate statele membre ale Uniunii europene, România este țara unde mor cei mai mulți pietoni și bicicliști în urma accidentelor rutiere.

Eurostat, organismul care se ocupă cu colectarea și publicarea datelor statistice din Uniunea Europeană, a publicat marți, 20 august, un raport cu privire la siguranța drumurilor din statele membre UE.

România, din nefericire, se situează pe locul întâi la periculozitate. Aici mor cei mai mulți pietoni și bicicliști implicați în accidente rutiere. Datele statistice interpretate sunt raportate la numărul de locuitori din fiecare țară.

De exemplu, în anul 2017, în România s-au înregistrat 10 decese (bicicliști) la un milion de locuitori, în comparație cu Luxemburg sau Cipru, unde nu s-a înregistrat niciun astfel de deces. Depășim astfel cu mult media europeană, de 3.9 decese la 1 milion de locuitori.

De asemenea, în accidentele rutiere își pierd viața și foarte mulți pietoni – 37 de decese la un milion de locuitori. Situația stă complet diferit în Danemarca, unde nu se înregistrează decât 3 decese, raportate tot la un milion de locuitori. Și aici, media UE este de trei ori mai mică, de 11 decese la un milion de locuitori.

În Grecia se înregistrează cele mai multe decese în rândul motocicliștilor, iar în Bulgaria mor cei mai mulți pasageri ai mașinilor implicate în accidente.

Raportul poate fi studiat AICI.

Articole asemănătoare

Adaugă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.