Accidente Live
  • Acasă
  • Diverse
  • Metoda „Accidentul” face din nou victime, în Sibiu

Metoda „Accidentul” face din nou victime, în Sibiu

La data de 22 mai a.c., o sibiancă a reclamat Poliţiei Municipiului Sibiu faptul că a fost înşelată cu suma de 3.100 de lei.

Femeia, în vârstă de 72 de ani, a relatat poliţiştilor că, la data de 22 mai, în jurul orei 00,30, la uşa apartamentului său s-au prezentat două persoane necunoscute care, sub identitatea falsă de reprezentanţi ai unei firme de asigurări, i-au solicitat femeii bani sub pretextul că fiul acesteia ar fi fost implicat într-un accident grav de circulaţie şi are nevoie de o operaţie urgentă. Cei doi au determinat-o pe sibiancă să le ofere suma de circa 3.100 de lei.

Peste câteva ore, femeia a înţeles că a fost victima unei înşelăciuni şi a anunţat poliţiştii care, au deschis un dosar de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi desfăşoară activităţi în vederea identificării şi prinderii autorilor.

În acest context, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav şi ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situaţiei juridice, fie pentru intervenţii medicale de urgenţă.

Recomandările IPJ Sibiu

„Dacă primiţi o astfel de solicitare, păstraţi-vă calmul, sunaţi-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini”, infromează IPJ Sibiu.

Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că deţin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Sursa foto: UniversulArgesan

Articole asemănătoare

Adaugă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.