Accidente Live

Înregistrat cu 219 km/h pe autostrada A1

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 43 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h și 10 aflate la volan în stare de ebrietate. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 219 km/h, iar cea mai mare valoare de alcoolemie indicată de aparatul Drager a fost de 0,85 mg/l în aerul expirat.

În perioada 25 iunie – 1 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere. În această perioadă, polițiștii au depistat 43 de șoferi, cu vârste cuprinse între 19 și 59 de ani, care au depășit limita legală de viteză pe autostrăzi, deplasându-se cu viteze cuprinse între 181 km/h și 219 km/h.

Astfel, pe autostrada A1, 28 de șoferi au fost înregistrați circulând cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 219 km/h.

Pe autostrada A2, aparatele radar au înregistrat 6 conducători auto care se deplasau cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 216 km/h.

Pe autostrada A3, polițiștii au depistat alți 9 șoferi care au depășit limita legală de viteză, având viteze cuprinse între 181 km/h și 204 km/h.

Viteza maximă a fost înregistrată pe autostrada A1 Rm. Vâlcea-Deva, unde polițiștii au depistat un bărbat, de 42 de ani, din București, ce conducea cu viteza de 219 km/h.

Într-unul dintre cazuri, polițiștii au depistat un conducător auto, care conducea fără a avea acest drept, iar altă persoană se deplasa pe banda de urgență a autostrăzii A2, pe sensul de mers Constanța-București.

Toți șoferii depistați au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.464 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

În timpul acțiunilor în trafic, polițiștii au depistat și 10 persoane care conduceau pe autostrăzi, sub influența băuturilor alcoolice. Aparatul Drager a indicat cea mai mare valoare de 0,85 mg/l în aerul expirat.

Astfel, în 2 cazuri au fost întocmite dosare penale, iar în celelalte 8 au fost aplicate sancțiuni contravenționale, fiind luată totodată măsura complementară a reținerii permisului de conducere și eliberarea unei dovezi fără drept de circulație.

Articole asemănătoare

Adaugă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.