Accidente Live
  • Acasă
  • Frontieră
  • Aproximativ 55.000 de pachete cu ţigări de contrabanda confiscate la frontiera cu Ucraina

Aproximativ 55.000 de pachete cu ţigări de contrabanda confiscate la frontiera cu Ucraina

Aproximativ 55.000 de pachete cu ţigări de contrabanda confiscate la frontiera cu Ucraina accidentelive

Polițiștii de frontieră  din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit  şi confiscat, în urma acţiunilor desfăşurate în punctele de frontiera şi în zona de competenţă, cantitatea de 54.950  pachete țigări, în valoare de 620.175 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În data de 3 iunie 2018, în jurul orei 13.00, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Sarasău, judeţul Maramureş, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat într-o anexă care aparținea unui imobil, aflat în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări.

La fața locului a fost solicitată o echipă de intervenție care a procedat la cercetarea și supravegherea zonei.

Astfel, s-a constatat faptul că imobilul respectiv este administrat de un cetățean român, iar în anexă au fost descoperite 60 de colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 29.980 pachete de țigări, în valoare de 351.000 de lei.

Aproximativ 55.000 de pachete cu ţigări de contrabanda confiscate la frontiera cu Ucraina accidentelive romania

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

În date de 3 iunie a.c. s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, la intervale diferite de timp, trei cetăţeni ucraineni Oleksandr Z., Ivan S. si Vasyl P., cu vârste cuprinse între 27 şi 43 de ani, doi dintre ei conducând câte un automarfar marca Daf, înmatriculat în Ucraina, iar cel de-al treilea un autoturism marca Mazda, înmatriculat în Bulgaria..

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat controale amănunţite asupra mijloacelor de transport şi persoanelor in cauza.

Astfel, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, în canistre, în torpedoul şi frigiderul automarfarelor, precum şi într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului, cantitatea de 2.250 de pachete de ţigări marca Ashima şi Rothmans, de provenienţă ucraineană.

În toate cazurile, țigările în valoare totală 3.375 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorii auto au fost sancționaţi contravențional.

Sursa: politiadefrontiera.ro

Articole asemănătoare

Adaugă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.